Igangværende Lektion
Kursus indhold
Kursusindhold

INTRO

“Jeg orker ikke endnu en vinter med snot og hoste!”

”Jeg orker ikke endnu en vinter med snot og hoste!” En håndfuld lange, kolde vintermåneder med lysegrønne 11-taller under næsen, udhostede lunger og alt for meget sygefravær …

Nej! – der må være noget, man kan gøre.
Og det er netop, hvad denne e-guide handler om. Hvordan du kan booste dit barns immunforsvar med naturlige midler, så I klarer jer igennem vinteren uden kronisk skranten og forkølelse.

Der er ikke noget hokuspokus over det. Først og fremmest handler det om sunde vaner af den go’e, gammeldaws slags; vitaminrig mad, gode olier, de mest optimale kosttilskud, nok søvn, vand at drikke, masser af håndvask, bevægelse, frisk luft, varmt tøj og en knivspids lægeurter.

Rådene i denne guide kan bruges til børn fra 1 år, hvor intet andet er nævnt. Du kan læse alt om naturlig sundhed til din baby (0-12 måneder) i min bog ”BABY – 100% naturlig uden tilsætning” (Politikens Forlag).

Er det sundt at være syg?
Det er ikke nogen katastrofe, at dit barn af og til må ligge på langs et par dage med en infektion. Nogle sundhedseksperter mener endda, at det træner og styrker dit barns immunforsvar at gennemleve en feberperiode – hvis altså vel at mærke dit barns immunsystem får lov til at klare ærterne uden unødig indblanding i form af for eksempel feberstillende syntetisk medicin. Men du kan støtte kroppens kamp mod infektionen med naturlige midler. Det får du også en række fifs til.

Antibioti-ka’ ikke klare alt
Antibiotika kan redde liv og er en helt, når grumme bakterier har holdt deres indtog. Men antibiotika er et tveægget sværd. Dels smadrer det i flæng alt på sin vej, også de gavnlige bakterier i tarmen, hvor immunforsvaret først og fremmest har hjemme. Det kan du heldigvis rette op med tilskud af probiotika (frysetørrede mælkesyrebakterier) og prebiotisk kost (sund mad med masser af fibre).

Du har måske hørt, at der rundt i verden er ved at opstå problemer med hardcore bakterier, som er resistente, altså ligeglade, med antibiotika. Men det er muligvis ikke det største problem omkring penicillin. For det viser sig, at nogle bakterier mister deres celle-væg ved mødet med antibiotika. Det gør immunsystemet snotforvirret, fordi det plejer at genkende bakterierne på deres cellevæg. Samtidig lister de vægløse bakterier sig uhindret ind i sunde celler og begynder at ødelægge dem indefra. Så har vi for alvor problemet.

Derfor er det vigtigt at huske, at det godt kan være, at antibiotika ”virker” på kort sigt, men på lang sigt kan det måske føre til mere kroniske sygdomme og svækkelse. Vidste du for eksempel, at spædbørn, som får antibiotika, har væsentlig større risiko for at udvikle astma?


Husk, at alt indhold her i Grøn Stue er beskyttet af copyright, og at enhver form for kopiering, videresendelse og videregivelse af indholdet er ulovlig.
Du er velkommen til at copypaste, gemme og printe til eget brug.